Vinter-retreat

Lørdag d. 28.februar var 12 forventningsfulde mindfulness-deltagere samlet til en halv dag med meditationer, mindful-walking og mindful-spisning. Vi havde en masse dejlige oplevelser sammen, på skæringsdagen mellem vinter og forår. Tak for det dejlige samvær til jer alle. Jeg glæder mig allerede til at arrangere næste retreat, som bliver til sommer og meditationerne i endnu højere grad kan foregå ude i den danske natur.

I forbindelse med mindful-spisning fik vi en kraftig suppe, som vi brugte ca. 20 minutter på at smage, dufte og spise langsomt. Opskriften kommer her (4 personer):

2 store løg, 4 fed hvidløg, 4 store gulerødder, et stort stykke selleri, 2 store kartofler, 150 gr. små linser, 4 tomater, 1 dåse flåede tomater, et par skefulde tomatpure, 1 liter bouillon, 1 skefuld paprika, 1/2 tsk. chiliflager, salt og peber.

Hak og svits løg, hvidløg, gulerødder, selleri, tomater og kartofler. Bland tomatpure og flåede tomater i gryden. Hæld bouillon over grøntsagerne. Tilsæt krydderier og lad suppen koge i 40 minutter. Rør lidt i gryden under vejs. Server med en klat cremefraiche, et drys hakket persille og groft brød. Prøv at spise suppen langsomt (being mode) - så får du en smagsoplevelse, fordøjer bedre og bliver mæt uden at overspise. Velbekomme!